Φεστιβάλ «Χωρίς Σύνορα»

4ο Φεστιβάλ Αγκίστρου «Χωρίς Σύνορα»

Το Φεστιβάλ Αγκίστρου «Χωρίς Σύνορα» σε πείσμα των καιρών επέστρεψε με την τέταρτη κατά σειρά διοργάνωσή του το Σάββατο 29 Αυγούστου στο  Άγκιστρο, το τελευταίο χωριό του Νομού Σερρών στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Το Φεστιβάλ αποτελεί μία πρωτοβουλία του Λαογραφικού Συλλόγου Αγκίστρου και των κατοίκων του, σε μία προσπάθεια ανάδειξης των ιστορικών, πολιτιστικών και φυσικών χαρακτηριστικών του χωριού αποτελώντας γέφυρα συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ των λαών Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Το Φεστιβάλ έπειτα των τριών προηγούμενων επιτυχημένων διοργανώσεών του φιλοξενώντας τους Χειμερινούς Κολυμβητές, τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου επέστρεψε με μια συναυλία αφιερωμένη στις μουσικές του κόσμου και παρουσίασε  τους encαrdia και τους Folk n’ Roll. Η μουσική κολλεκτίβα encArdia αποτελεί ένα διεθνώς καταξιωμένο ελληνικό μουσικό σχήμα της world music που εμπνέεται από τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου και της Κάτω Ιταλίας. Τραγουδούν στα γκρεκάνικα και σε άλλες πέντε γλώσσες/ διαλέκτους ταξιδεύοντας το κοινό στα απομακρυσμένα χωριά της Καλαβρίας και μαγεύοντάς το με τις μουσικές και την ενέργειά τους. Οι πολλά υποσχόμενοι Folk n’ Roll  έρχονται από τα Ιωάννινα για να ξεσηκώσουν το κοινό με τις ethnic , Balkan μουσικές τους. Κουβαλώντας μια βαριά ηπειρώτικη κληρονομιά και αγκαλιάζοντας την βαλκανική κουλτούρα χαρίζουν εμφανίσεις γεμάτες δυναμισμό και κέφι.φεστιβάλ χωρίς σύνορα 2015