Φεστιβάλ «Χωρίς Σύνορα»

Το Φεστιβάλ  «Χωρίς Σύνορα» επέστρεψε  για τρίτη συνεχόμενη στο πανέμορφο ακριτικό χωριό μας.  Στα παλιά βυζαντινά χαμάμ του Αγκίστρου φιλοξενήθηκε  ο μεγάλος έλληνας τραγουδοποιός Σωκράτης Μάλαμας. Το Φεστιβάλ «Χωρίς Σύνορα» διοργανώνεται στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και αποσκοπεί στην ανάδειξη των πολιτιστικών και ιστορικών στοιχείων της περιοχής μας  αλλά και στην γεφύρωση των λαών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Το 3ο Φεστιβάλ Αγκίστρου «Χωρίς Σύνορα»  μετά τις προηγούμενες δύο επιτυχημένες διοργανώσεις με συναυλίες των «Χειμερινών Κολυμβητών» και του Θανάση Παπακωνσταντίνου επέστρεψε  με μία συναυλία που άφησε  την σφραγίδα της στον «Χάρτη» των καλοκαιρινών συναυλιών.  Ο Σωκράτης Μάλαμας περιπλανήθηκε με τον δικό του αυθεντικό τρόπο σε μουσικά σταυροδρόμια, όπου συναντώνται η Ανατολή κι η Δύση, τα λαϊκά με τα ροκ ακούσματα παρασέρνοντας το κοινό του φεστιβάλ σε ένα μουσικό ταξίδι, που περιλάμβανε σταθμούς από μια πορεία τριάντα χρόνων. 

Αυθεντικός και πηγαίος όπως πάντα, ο Σωκράτης Μάλαμας ξέρει να δημιουργεί συναυλίες που θυμίζουν σε ένταση, ρυθμό και συναίσθημα ρoκ live, ρεμπέτικες βραδιές αυθεντικών μαστόρων της μουσικής, αυθόρμητα γλέντια παρέας. Ο Σωκράτης Μάλαμας μας παραουσίασε και τον ολοκαίνουργιο δίσκο, τον ¨Χάρτη¨. Τα νέα τραγούδια πατούν σε δρόμους λαϊκούς, αλλά περνούν μέσα από ηλεκτρικά μονοπάτια με οδηγό τις ερωτικές μπαλάντες και τον κοινωνικό στίχο να παραμονεύει υπόγειος και δυνατός.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ καταρχήν στον Σωκράτη Μάλαμα και σε όλη την παρέα του για την αξέχαστη βραδιά που μας χάρισαν, επίσης στο κοινό που μας στήριξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και τέλος ενα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας.


φεστιβάλ χωρίς σύνορα 2014